"Nog steeds te veel zout en verzadigd vet in ons eten"
Uit: NOS 23-12-2017
Onderwerp: Voeding, vertering, bescherming
 
Lees het artikel op de NOS.
Raadpleeg eventueel internet voor het beantwoorden van de vragen die onder het artikel staan.

https://nos.nl/artikel/2208968-nog-steeds-te-veel-zout-en-verzadigd-vet-in-ons-eten.html

https://nos.nl/artikel/2152658-meer-mensen-hebben-hoge-bloeddruk-maar-daar-is-wat-aan-te-doen.html

https://nos.nl/artikel/2146721-twee-boterhammen-en-een-maaltijdsalade-te-veel-zout.html

 

Vragen bij het artikel
1  Is het zoutgehalte in ons voedsel toe- of juist afgenomen?
2  Hoeveel gram zout en hoeveel procent verzadigd vet (van alle vetten op een dag) luidt het advies van het Voedingscentrum?
3  Welke lichamelijke klachten kan iemand die teveel zout eet krijgen?
4  In welke voedingsmiddelen kom je de meeste zouten tegen?
5  In het tweede artikel lees je wat een verhoogde bloeddruk kan veroorzaken. Noem twee zaken uit de informatie.
6  Maaltijdsalades zijn hip; na een lange dag op het werk hoef je niet meer zoveel te doen in de keuken. In het derde artikel krijg je informatie over deze maaltijdsalades. Geef een korte samenvatting.