- "Nog steeds
te veel zout en verzadigd vet in ons eten"
- Uit: NOS 23-12-2017
- Onderwerp:
Voeding, vertering, bescherming
-
-
Lees het artikel op de NOS.
-
Raadpleeg eventueel internet voor het beantwoorden van de
vragen die onder het artikel staan.
https://nos.nl/artikel/2208968-nog-steeds-te-veel-zout-en-verzadigd-vet-in-ons-eten.html
https://nos.nl/artikel/2152658-meer-mensen-hebben-hoge-bloeddruk-maar-daar-is-wat-aan-te-doen.html
https://nos.nl/artikel/2146721-twee-boterhammen-en-een-maaltijdsalade-te-veel-zout.html
-
Vragen bij het artikel
- 1 Is het zoutgehalte
in ons voedsel toe- of juist afgenomen?
- 2 Hoeveel gram
zout en hoeveel procent verzadigd vet (van alle vetten op een dag) luidt het
advies van het Voedingscentrum?
- 3 Welke lichamelijke klachten
kan iemand die teveel zout eet krijgen?
- 4 In welke voedingsmiddelen
kom je de meeste zouten tegen?
- 5 In het tweede artikel lees je wat een verhoogde
bloeddruk kan veroorzaken. Noem twee zaken uit de informatie.
- 6
Maaltijdsalades zijn hip; na een lange dag op
het werk hoef je niet meer zoveel te doen in de keuken. In het derde artikel
krijg je informatie over deze maaltijdsalades. Geef een korte samenvatting.
|